Reguli de pescuit 2018-04-29T21:28:00+00:00

Reguli de pescuit permise de catre Asociatia FFCS

Dragi pescari,

La pescuitul speciilor pasnice este permisa folosirea a doua undite, pentru fiecare undita este permisa folosirea doar a unui ac pe montura.

Pescuitul la rapitor este permis doar cu o undita. Este permisa folosirea doar a momelilor artificiale (ex. Blinker, Vobler, Jiguri cat si Muste artificiale Stremer  cu marimi de peste 3 cm).

Este INTERZISA orice forma de BRACONAJ: – impuscarea, impungerea, sagetarea;- utilizarea de material explozibil, curent, otrava;                                            – folosirea de plase, setcii, parasute, navoade, halau, minciog etc. – folosirea de momeli vii (pestisori, broaste, boboc rata etc.)

Este INTERZISA folosirea pestilor vii ca momeala !!!  Pescuitul de pe baraj este INTERZIS !!! Pescuitul din barca este INTERZIS !!!

Pescuitul de pe podurii este INTERZIS !!!

Retinerea capturilor: orice fel de captura accidentala sau neregulamentara se va elibera imediat, neconditionat si indiferent de stare. Daca au inghitit carligul foarte adanc, se taie firul de pescuit in dreptul gurii. Eliberarea in viata este prioritara!

Atat membrii, cat si nemembrii, au obligatia completarii fisei de captura primita de la Asociatie in acest scop.

Fisa se completeaza imediat dupa capturarea fiecarui exemplar, indiferent daca se retine sau nu.

Posesia de exemplare de pesti, fara ca fisa de captura sa fie completata, este considerata act de braconaj !!!

Parcarea masinilor este permisa doar pe locuri si drumuri consolidate, astfel este interzisa parcarea masinilor pe spatii verzi sau in apropierea apei.

Pescarii au obligatia sa anunte organele competente: Politia (112), Garda de Mediu Sibiu (0269445738), Jandarmeria (0269233170), Asociatia Fly Fishing Club Sibiu (0745804295, 0728138188) daca observa actiuni de poluare, mortalitate piscicola sau orice forma de braconaj.

Fiecare pescar are obligatia de a prezenta permisul de pescuit ANPA, carnetul de membru pescar și dovada plații cotizatiei (in cazul membrilor) sau dovada platii contravalorii contributiei pentru paza si amenajare (pentru nemembri), fisa de captura, dezgator pentru ace(penseta), unealta de masurat.

Fiecare pescar are obligatia de a se supune controalelor din partea Asociatiei Fly Fishing Club Sibiu si a organelor abilitate.

Incalcarea regulilor de pescuit si/sau a regulamentului se soldeaza cu retragerea permisului ANPA cat si cu denuntarea faptei catre autoritatile competente. Atat in timpul cat si in afara practicarii pescuitului, Asociatia Fly Fishing Club Sibiu nu se face responsabila de siguranta pescarilor sau a bunurilor acestora si nici de eventualele incidente sau accidente indiferent de natura lor.

Fiecare pescar este direct responsabil pentru propriile actiuni !