Lac de Acumulare – Gura Raului 2018-05-05T15:00:52+00:00

Lac de Acumulare – Gura Raului

Barajul Gura Raului se afla la 16 km de Sibiu la o altitudine de 600 m, este situat la confluenta raurilor: Raul Mare Cibin si Raul Mic Cibin. Din punct de vedere hidrografic este un baraj artificial cu scopul principal de a alimenta cu apa orașul Sibiu (cat si comunele din Marginimea Sibiului), productia de curent electric cat si de a atenua eventualele viituri.

Avand o suprafata de 65 hectare, lacul de acumulare este un paradis al pescuitului sportiv. Pentru cei impatimiti ai pescuitului la spinning cat si pentru cei ai pescuitului la musca artificiala, Lacul Gura Raului ofera mereu sansa capturii capitale. Exemplare uriase de Pastrav Indigen cat si Stiuca sunt prezente, trofeul suprem insa cere mult sacrificiu, astfel ca lacul este o adevarata provocare pentru pescarul sportiv, toate cunostintele tehnico-tactice fiind puse la incercare.

Se pot retine urmatoarele specii de pesti: – Stiuca(Esox lucius) 60 cm – 1 buc/zi, – Biban(Perca fluviatilis) 12 cm – 50 buc/zi, – Clean(Leuciscus cephalus) 30 cm – 5 buc/zi, – Caras(Carassius gibelio) – 3 kg/zi, – Albitura(Alburnus alburnus) – 3 kg/zi

Interzisa retinerea Salmonidelor: pastrav indigen (Salmo trutta fario);  pastrav curcubeu (Oncorhynchus mykiss)pastrav de lac (Salmo trutta lacustris);

Fauna piscicola

  • pastrav indigen (Salmo trutta fario)

  • pastrav curcubeu (Oncorhynchus mykiss)

  • pastrav fantanel (Salvelinus fontinalis)

  • pastrav de lac (Salmo trutta lacustris)

  • stiuca (Esox lucius)

  • biban (Perca fluviatilis)

  • clean (Leuciscus cephalus)

Regulamentul il puteti accesa utilizand linkul de mai jos

Regulament

Indicatii:

  • De pe E81 (directia Sibiu) se intra in localitatea Cristian, dinspre Sibiu se vireaza la stanga pe DJ106E, se tine drumul principal DJ106E pana in localitatea Orlat, aici se vireaza la stanga inspre localitatea Gura Raului tinand drumul DJ106J, dupa care, spre iesirea din localitate, se continua pe drumul DJ106M pana la vederea Barajului Gura Raului.
  • Iesire autostrada A1 Saliste, la intersectia cu E81 se vireaza la stanga directia Sacel, dupa iesirea din localitatea Sacel se vireaza la dreapta pe DJ106D directia Orlat, aici se vireaza la dreapta inspre localitatea Gura Raului tinand drumul DJ106J dupa care, spre iesirea din localitate, se continua pe drumul DJ106M pana la vederea Barajului Gura Raului.