Despre noi 2018-03-20T11:49:10+00:00

Portretul Asociatiei Fly Fishing Club Sibiu

Dragostea pentru pescuit e foarte complexa si unii ar spune ca e vorba de instinctul primar (om contra naturii). Altii sustin faptul ca e vorba de o legatura familiala intre tata-fiu, alte opinii sustin ca e vorba de o activitate sportiva in care nu conteaza calitatile fizice, unde toata lumea e egala. Ce e  sigur e faptul ca nu multa lume isi pune problema de ce iubeste pescuitul atat de mult! Pana la urma de ce sa iti pui atatea intrebari pentru o pasiune atat de “simpla”? Realitatea este ca pescuitul e metafora a unei vieti frumoase: “da ce e mai bun, spera pentru ce e mai frumos, cateodata prinzi alteori nu, dar ramai mereu recunoscator pentru sunetul apei, pentru cerul albastru si pentru sansa de a mai lansa odata”.

Aceasta dragoste atat de misterioasa uneste orice pescari! Nu conteaza afinitatea sa pentru o anumita specie, limbajul, modul de a gandi, ci dragostea pentru natura si libertatea pe care le simte pescarul. Toate aceste elemente comune au unit zece impatimiti, luand astfel nastere Fly Fishing Club Sibiu.

Impartasirea unei pasiuni “incurabile”intre membrii asociatiei si nu numai reprezinta o alta latura din filosofia Asociatiei. Aceasta este strans legata de subiecte complexe de la cercetarea modalitatilor de populare practicate in tari etalon (precum Suedia, Slovenia, Polonia) pana la cunostintele tehnico-tactice de abordare ale pescuitului.

Istoric

In data de 3 August 2010, conform sentintei civile Nr. 4110/CC, Asociatia Fly Fishing Club Sibiu obtine personalitatea juridica.

Din 2010 pana in 2016 activitatea Asociatiei s-a rezumat la protejarea si conservarea apelor din judetul Sibiu, la sprijinirea autoritatilor                              competente in diverse actiuni de populare cu puiet, la promovarea si practicarea pescuitului la musca artificiala in vederea constientizarii populatiei riverane asupra potentialului de dezvoltare a turismului.

Anul 2017 vine cu o sansa la care asociatiile de pescuit au sperat mult timp, si anume darea in concesiune-gestiune a apelor aflate in administrarea ANPA. Membrii Asociatiei impreuna cu alti pasionati ai pescuitului considera aceasta oportunitate o provocare la care hotarasc sa ii dea curs.Din momentul in care s-a semnat Contractul Nr. 26 02/10/2017 (referitor la luarea in concesiune a Lacului de acumulare Gura Raului, Lacului Glaciar “Iezerul Mare”, Raului Mare Cibin, Raului Mic Cibin, Raului Avrig cat si a Vaii Stezii) intalnirile intre membrii Asociatiei se fac periodic, planificarile fiind actualizate, iar actiunile ce definesc filosofia FFCS prind contur.

Pana la sfarsitul anului 2018 asociatia si-a propus  sa indeplineasca actiuni sustinute de populare prin diverse metode

actiuni de ecologizare, dar si de combatere a pescuitului ilegal si a braconajului.

Eforturile depuse pana acum ne motiveaza si ne confirma, in acelasi timp, ca misiunea la care ne-am inrolat este una nu doar ipotetica ci si realizabila.

       “Unii pescuiesc o viata intreaga fara sa-si da seama ca de fapt ei nu urmaresc pestele!“, spunea un pescar batran.
De asemenea, un vechi proverb indian spune ca “e bine sa crezi daca stii in ce crezi”, iar convingerile noastre vor sa schimbe in bine mentalitatea pescarului amator.